Horlama Ameliyatı
Uyku Apnesi

DOÇ. DR. OSMAN HALİT ÇAM | İSTANBUL

Horlama Ameliyatı Nedir ?

Horlama ameliyatı genellikle çok seviyeli ameliyatlardır ve birçok ameliyatların kombinasyonları şeklinde yapılır.  Sanıldığı gibi sadece burun ameliyatlarıyla beraber horlamanın tamamen ortadan kaldırılması mümkün değilken hafifletilmesi mümkündür.

Horlama ameliyatı, solunum yollarının farklı bölgelerine müdahale edilerek gerçekleştirilir. Burun, damak, dil kökü gibi alanlar ameliyat edilirken her bir bölgeye ayrı işlemler uygulanabilir. Bu çok seviyeli ameliyatlar, horlamayı tamamen ortadan kaldırmasa da büyük ölçüde azaltabilir. Horlama ameliyatı türlerine göz atalım:

Horlama Ameliyatı
Horlama Ameliyatı

Horlama ve Uyku Apnesi Ameliyatı Türleri Nelerdir?

Buruna yönelik işlemler

Horlama ve Uyku apnesini arttıran burun boşluklarındaki tıkanıklıkları için hava yolundaki eğriliklerin düzeltilmesi amaçlanır. Ayrıca burundaki etler radyofrekans yöntemiyle yakılır ve küçültülür. Burun (nazal) ameliyatlarının etkisi ortalama 3 ile 6 hafta arasında görülür. Sadece uyku kalitesi açısından değil, gündelik yaşama olan katkısı bakımından da değerlendirilmesi gereken burun ameliyatı öncesi kapsamlı bir muayene gerekir.

 

Sinüslere Yönelik İşlemler

İleri derecede sinüs tıkanıklıkları, polip varlığı ve obstrüktif kronik sinüzit durumları da horlamaya neden olabilir ve uyku apnesine katkıda bulunabilirler. Bu hastalarda endoskoik sinüs cerrahisi ile tıkalı olan sinüs ve geniz bölgeleri açılarak yeterli hava geçişi sağlanmalıdır.

Yumuşak Doku ve Yutak Bölgesi Ameliyatları

Horlamanın asıl nedeni, yutaktaki dokuların hava yolunu tıkamasıdır. Burada bulunan dokular ise, bademcikler, yumuşak damak, küçük dil ve dil kökü dir. Yapılacak operasyonla beraber bölgedeki dokuların bazıları çıkarılır ve hava yolu açılır. Bunun yanı sıra bu dokulara askılama, kısaltma, gerginleştirmeleri de içeren radyofrekans veya plasmakinetik cerrahi yöntemleri de uygulanabilir.

Dil ve Dil Kökü Ameliyatı

Dil ve dil kökü ameliyatının yapılmasındaki amaç, dil kökünün öne getirilerek nefes alıp vermeyi kolaylaştırmasıdır. Uygulanması komplike bir cerrahi işlem olmakla beraber obezler için çok uygun değildir. Tek seferde sonuca ulaşmayı amaçlayan bu operasyona alternatif olarak horlama protezi düşünülebilir.

Ortognatik Cerrahiler

Bu işlemler kemik dokulara yapılan işlemlerdir. Alt ve üst çenenin ileriye doğru kaydırılması amaçlanır. Genelde alt çenenin doğumdan itibaren geride veya küçük olması halinde tercih edilir. Bazen sadece alt çenenin kırılması ve öne doğru konumlandırılmasıyla ameliyat tamamlanır. Ayrıca dil kökü de öne getirilerek tekrar konumlandırılır. Başarılı ve etkili bir yöntem olmakla beraber iyileşme süreci 45 – 60 gün arasındadır.

Mutlu Hasta Yorumları

Hastalarımızın memnuniyeti bizim için en önemli önceliktir. Sağladığımız sağlık hizmetlerinin kalitesini ve hastalarımızın deneyimlerini daha iyi anlamak için, Doktor Takvimi sitesinde yer alan yorumlarımızı incelemenizi öneririz.

Doktor Takvimi, Türkiye'nin önde gelen doktor değerlendirme ve randevu platformlarından biridir. Burada, hastalarımızın samimi ve dürüst geri bildirimlerini bulabilirsiniz. Hastalarımızın yaşadıkları deneyimleri ve memnuniyetlerini okumak, sizin de güveninizi pekiştirecektir.

Hemen Randevu Alın

Sağlık sorunlarınızı ertelemeyin, şimdi harekete geçin!

İstanbul'daki Kliniğimizde Sağlığınıza Kavuşun!

Bize ulaşarak hızlı ve kolay bir şekilde randevu alabilirsiniz. Size en uygun tedavi seçeneklerini sunmak için buradayız. Sağlığınızı önemseyen bir ekiple çalışmak ve kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmak için hemen randevu alın!

Sohbeti Aç
Yardım İster misiniz ?
Merhaba,
Ben Doç. Dr. Osman Halit Çam Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?